Pikantny orientalny rosół z grzybami i kukurydzą

Pikantny orientalny rosół z grzybami i kukurydzą

Robimy na bazie tego przepisu, ale tym razem z pieczonej kaczki: link

Skrzydełka z kaczki (6 sztuk), lub skrzydełka, korpus i szyjkę (pozostałą po pieczeniu kaczki) wrzucić do wrzątku, zagotować, zebrać szumowiny. Dodać włoszczyznę, całą papryczkę chilli, plasterki imbiru, ząbki czosnku, trawę cytrynową i gotować, aż powstanie aromatyczny bulion. Przecedzić, dodać mięso obrane z kości i marchew z bulionu, dodać suszone grzyby (leśne/shitake), świeża posiekaną kolendrę i gotować ok. 40 minut. Dodać kukurydzę (z puszki) i zagotować. Doprawić do smaku sosem sojowym i sokiem z limonki.

Podawać z makaronem.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *